MOS E NEGLIZHONI/ Shëndeti i keq i gojës ndikon në hipertension – AlpeGossip
MOS E NEGLIZHONI/ Shëndeti i keq i gojës ndikon në hipertension

MOS E NEGLIZHONI/ Shëndeti i keq i gojës ndikon në hipertension

Një studim i fundit ka zbuluar se shëndeti i gojës është po aq i rëndësishëm sa një dietë e shëndetshme për menaxhimin e hipertensionit.

Njerëzit që i kishin mishrat e dhëmbëve më të shëndetshëm, kishin nivele më të ulëta të presionit të gjakut dhe përgjigjeshin më mirë ndaj ilaçeve për uljen e presionit të gjakut. Kështu u zbulua se shëndeti i dobët oral kishte një lidhje më tensionin.

Njerëzit që nuk kujdeseshin për shëndetin e gojës, kishin 20%  më pak shanse për të pasur nivele të rregullta të presionit të gjakut.

Mjekët që trajtojnë pacientë nga hipertensioni duhet t’i kushtojnë më shumë vëmendje shëndetit të tyre oral dhe t’i detyrojnë në një lloj forme që të kujdesen më shumë për të. Në këtë studim u përfshin më shumë se 3.600 persona me presion të lartë të gjakut.