MOS U HABISNI/ Kjo mund të jetë arsyeja pse nuk po bëni dot fëmijë – AlpeGossip
MOS U HABISNI/ Kjo mund të jetë arsyeja pse nuk po bëni dot fëmijë

MOS U HABISNI/ Kjo mund të jetë arsyeja pse nuk po bëni dot fëmijë

Sipas një studimi amerikan, gratë të cilat kanë mungesë jodi shfaqin shanse më të pakta për të mbetur shtatzënë në krahasim me pjesën tjetër.

Studimi mori nën shqyrtim 500 gra, të cilët kishin tentuar të bënin fëmijë përgjatë viteve 2004 dhe 2009. U vu re se niveli i ulët i jodit rriste 46% mundësinë për mosmbetjen shtatzënë.

Kështu vëzhgimi bëri të mundur shpjegimin e lidhjes së dietës ushqimore me infertilitetin. Jodi është një element shumë i rëndësishëm i cili gjendet te prodhime t e detit, frutat dhe perimet.

E mira është që edhe gjatë apo pas shtatzënisë, nëse është e nevojshme, të merrni mjekimin e duhur për të normalizuar nivelet e tij në trup.