MUNGESË HAPËSIRE? Ja mënyrat për të rregulluar problemet në banesat e vogla – AlpeGossip
MUNGESË HAPËSIRE? Ja mënyrat për të rregulluar problemet në banesat e vogla

MUNGESË HAPËSIRE? Ja mënyrat për të rregulluar problemet në banesat e vogla

Apartamentet e vogla janë gjithmonë të lidhura me mungesën e hapësirës. Por si mund ta reduktojmë rrëmujën në një apartament të vogël? Ja disa mënyra:

1.Një gardërobë. Edhe banesat më të vogla kanë hapësirë të mjaftueshme për të vendosur një gardërobë në to. Ajo nuk merr më shumë hapësirë se sa një gardërobë e zakonshme dhe është shumë më e dobishme dhe e rehatshme: mund ta furnizosh me shina për varëse rrobash, rafte, njësi këpucësh, shporta, etj. Ju gjithashtu mund të instaloni dyert rrëshqitëse dhe të varni një pasqyrë mbi to.

2.Një zgjidhje tjetër që ju lejon të përdorni sa më shumë hapësirë të jetë e mundur: vendosni kabinete në të dy anët e portës dhe shtoni një kat të ndërmjetëm mbi derën.

3.Sistemet e hapura të ruajtjes. Nëse nuk keni mundësi apo kohë për të ndryshuar të gjithë dhomën, por ende keni nevojë për një gardërobë, mund të përdorni njësi magazinimi të hapura që mund të fshihen pas perdeve. Rekomandohet të zgjidhni një pëlhurë të thjeshtë të lehtë.

4.Njësi rrëshqitëse për kuzhinat e vogla. Njësia e magazinimit të murit mund të jetë plot me surpriza. Është një mënyrë e përsosur për të përfituar nga hapësira të zbrazëta: vertikalet që tërhiqen janë perfekte për organizimin dhe ruajtjen e sendeve të vogla.

5.Ja një problem tjetër që njerëzit që jetojnë në një banesë të vogël e kanë – nuk ka hapësirë për të mbajtur peshqirë, rroba jashtë sezonit dhe pajisje sportive (për shembull, kostume për ski, etj).

Një kat i ngritur me ruajtje të fshehur. Për ta bërë dhomën tuaj të duket bosh dhe të gjerë, vendosni një platformë të ngritur. Mund të kesh edhe një shtrat rrëshqitës poshtë dhe pjesën lart të dhomës mund ta shfrytëzoni si një ambient tjetër për të lexuar, punuar etj.

6.Një ndërtim me një bord të hekurosur fshehur. Një vendim i madh është një gardërobë me një bord të hekurosur fshehur, raftet dhe grepa për varëse rrobash.

Një gardërobë e hyrjes është një rrëmujë e plotë pasi gjithmonë është e mbushur me gjëra të ndryshme si faturat, ngarkuesit e telefonit dhe disa grumbuj çelësash. Por, çfarë nëse nuk keni fare komo?

7.Nëse jetojmë në një apartament të vogël, zakonisht nuk blejmë shumë libra të rinj pasi nuk kemi hapësirë të mjaftueshme për të vendosur  rafte të mëdha.

Ju mund të instaloni një sistem të thjeshtë dhe të krijoni një kënd komod.