NGA ZHVILLIMI MENDOR TEK.../ Tiroidet dhe shkaqet e mosfunksionimit të saj - AlpeGossip
NGA ZHVILLIMI MENDOR TEK…/ Tiroidet dhe shkaqet e mosfunksionimit të saj

NGA ZHVILLIMI MENDOR TEK…/ Tiroidet dhe shkaqet e mosfunksionimit të saj

Ka shkaqe të ndryshme të keqfunksionimit të saj, mësoni se cilat janë ato.

Gjëndra tiroide është gjëndra më e madhe e sistemit endokrin, përgjegjëse për zhvillimin mendor dhe fizik.

Ajo ndodhet e vendosur në pjesën e përparme të qafës, forma e secilës ngjason me krahët e një fluture.
Kjo gjëndër është përgjegjëse për prodhimin e hormoneve të tiroidit, të cilat kanë ndikim të rëndësishëm në të gjithë indet e trupit duke ndihmuar rritjen e aktivitetit qelizor, raporton “Top Channel”.

Ka shkaqe të ndryshme të keqfunksionimit të saj, të cilat i shpjegon mjekja endokrinologe Yllka Themeli për emisionin “Në shtëpinë tonë.