NUK E DINIM: Këto janë PASOJAT tek meshkujt që shikojnë pornografi të tepërt – AlpeGossip
NUK E DINIM: Këto janë PASOJAT tek meshkujt që shikojnë pornografi të tepërt

NUK E DINIM: Këto janë PASOJAT tek meshkujt që shikojnë pornografi të tepërt

Në një studim të publikuar këtë muaj nga hulumtuesit e universitetit të Indianas dhe atij të Hawait, në Hulumtimin e Komunikimit Njerëzor, është bërë një meta-analizë e 50 studimeve, që të kuptohet më mirë efekti i pornografisë në kënaqësine e përgjithshme të një personi.

Analizat e tyre përfshinë një kombinim të dhënash të 50 mijë vetave nga 10 shtete, dhe adresuan domenët e kënaqësisë seksuale dhe asaj të lidhjes, si dhe të domenëvë intrapersonalë të trupi dhe vetë-kënaqësisë, shkruan Daily Mail.

Përderisa shikimi i videove porno lidhet me kënaqësinë intrapersonale të një personi, hulumtuesit gjetën se kjo reflekton në kënaqësi më të ulët në lidhje, por vetëm për burrat.

Sipas hulumtuesëve, mund të jetë e mundur që burrat të cilët janë të prirur për të shikuar pornografi rregullisht, janë më pak të lumtur në lidhjet e tyre.

Arsye tjetër është se pornografia mund të çojë në pritshmëri të paarsyeshme për seks, duke shkaktuar zhgënjim në situata të jetës real