PARANDALIMI I KANCERIT TË GJIRIT/ Ja ushqimet që duhet të konsumoni – AlpeGossip
PARANDALIMI I KANCERIT TË GJIRIT/ Ja ushqimet që duhet të konsumoni

PARANDALIMI I KANCERIT TË GJIRIT/ Ja ushqimet që duhet të konsumoni

 

Muaji Tetor në të gjithë botën është muaji i ndërgjegjësimit për kancerin e gjirit, për të rritur vëmendjen dhe mbështetjen për sensibilizimin, zbulimin e hershëm, trajtimin, si dhe kujdesin paliativ për këtë sëmundje.

Kanceri i gjirit është kanceri më i zakonshëm i grave në mbarë botën, si në vendet e zhvilluara dhe vendet në zhvillim.

Për të minimizuar rrezikun e shkaktimit të një sëmundjeje të ngjashme, duhet të filloni të monitoroni dietën tuaj.

Këtu janë ushqimet që duhen shmangur për të parandaluar shfaqjen e tumorit në këtë zonë.

Ushqime të konservuara

Kripa

Të skuqura

Kuba të gatshëm supe

Mishi i kuq

Sheqeri i bardhë

Alkooli

Ushqimet me myk

Produktet e qumështit

Produkte sallamerie