Përgatituni të hani shumë dardha/ Vlerat ushqyese të saj do ju lënë pa fjalë - AlpeGossip
Përgatituni të hani shumë dardha/ Vlerat ushqyese të saj do ju lënë pa fjalë

Përgatituni të hani shumë dardha/ Vlerat ushqyese të saj do ju lënë pa fjalë

Dardha është një frut i shijshëm, i ëmbël dhe me shumë lëng. Ky frut përdoret gjerësisht në të gjithë botën, pasi arrin të përshtatet mjaft mirë në të gjitha klimat. Dardha është e pasur me shumë lëndë ushqyese të cilat ndihmojnë trupin tuaj të marrë vlerat e duhura. Më poshtë po ju tregojmë përfitimet e konsumimit të saj.

Ju ndihmojnë të ulni peshë

Ankesat më të mëdha të njerëzve lidhen me kaloritë e larta të ushqimeve. Dardha është një frut me pak kalori kështu që mund ta konsumoni pa problem.

Ngre imunitetin

Dardha është e pasur me antioksidantë dhe vitaminë C që janë të dobishme për sistemin imunitar, pasi ato stimulojnë prodhimin e qelizave të bardha të gjakut.

Përmirëson shëndetin e zemrës

Dardhat janë një burim i mrekullueshëm i kaliumit, që do të thotë se ato mund të kenë një ndikim të rëndësishëm në shëndetin e zemrës.

Shpejtoni shërimin

Vitamina C është gjithashtu një pjesë thelbësore e sintetizimit të indeve të reja në organe të ndryshme dhe në strukturat qelizore të trupit. Kjo e mban metabolizmin e trupit duke ecur mirë dhe siguron që të gjitha funksionet të kryhen siç duhet.

Përkujdeset për flokët dhe lëkurën

Një nga vitaminat për të cilat njeriu ka më shumë nevojë është, vitamina A. Dardha e ka me shumicë këtë dhe kjo menjëherë ndikon në flokët dhe lëkurën tuaj.