PRINDËR KUJDES/ Ky veprim po bën që fëmijët tuaj të rriten në mënyrën e gabuar – AlpeGossip
PRINDËR KUJDES/ Ky veprim po bën që fëmijët tuaj të rriten në mënyrën e gabuar

PRINDËR KUJDES/ Ky veprim po bën që fëmijët tuaj të rriten në mënyrën e gabuar

Në ditët e sotme të rriturit shpesh janë të zënë me punë dhe jashtë orarit zyrtar të saj.
Koha që kalojnë duke folur për punën dhe pasi ora 4 e gjysmë e orarit ka mbaruar është e madhe. Përdorimi i celularit në këto raste është i pashmangshëm dhe kjo i heq një kohë të rëndësishme që i takon fëmijëve tuaj.

Dhe pse shumë prindër nuk e pranojnë ato janë duke u marrë me celularin e tyre shpesh herë kur qëndrojnë dhe më fëmijët.

Sipas një studimi nga “Digital Awareness” thotë se 14% e prindërve janë onlinë ndërkohë që hanë bukë bashkë me fëmijët dhe pse 95% e 3000 prindërve në studim e mohojnë këtë.

Gjithashtu në studim thuhet : “Sondazhet tona tregojnë se fëmijët janë të vetëdijshëm për shumë nga rreziqet që vijnë nga përdorimi i tepërt i teknologjisë, por kanë nevojë për të rriturit në jetën e tyre për të vendosur kufijtë e qartë”, është shprehur Mike Buchanan, drejtori i një shkolle në Britani”.