Pse duhet të bësh seks çdo javë? – AlpeGossip
Pse duhet të bësh seks çdo javë?

Pse duhet të bësh seks çdo javë?

Marrëdhëniet seksuale ndikojnë në shëndetin e njeriut! Studiuesit e Universitetit të Bristolit për ta vërtetuar këtë, kanë bërë një studim 10-vjeçar për të treguar efektet shëndetësore të një jete seksuale të rregullt.

Ja rezultatet e studimit:

– Rreziku i vdekjes është mbi 50% më i ulët për njerëzit që të paktën një herë në shtatë ditë përjetojnë të paktën dy orgazma.

– Seksi i rregullt (të paktën një herë në shtatë ditë) zvogëlon rrezikun e goditjes në tru, ndërsa parandalon edhe zhvillimin e sëmundjeve kardiovaskulare.

– Çiftet që kanë marrëdhënie seksuale të paktën katër herë në shtatë ditë kanë lëkurë më të re dhe më të shëndetshme, kështu që ata do të duken gati pesë vjet më të rinj.

– Gjatë seksit aktivizohet hormoni i rritjes (somatotropin), që shkatërron radikalet e lira, të cilat janë shkaktare të sëmundjeve të ndryshme kanceroze dhe efekt të mirë në muskuj. Pra seksi ndihmon në luftën kundër kancerit.

– Seksi i rregullt është kura më e mirë kundër stresit.

– Personat që kanë marrëdhënie seksuale të paktën një herë në dy javë, rrallë vuajnë nga pagjumësia.

– Seksi i ruan meshkujt nga kanceri i prostatës ashtu që gjatë ejakulimit reduktohen qelizat kanceroze në prostatë.