SA DUHET TË ZGJASË SEKSI IDEAL? Flasin ekspertët: Përdorimi i prezevativit… – AlpeGossip
SA DUHET TË ZGJASË SEKSI IDEAL? Flasin ekspertët: Përdorimi i prezevativit…

SA DUHET TË ZGJASË SEKSI IDEAL? Flasin ekspertët: Përdorimi i prezevativit…

Është një temë e debatuar thellësisht dhe është një gjë e vështirë për të hulumtuar.
Për shkak se ne shpesh e humbasim kohën kur jemi duke e shijuar, ka njëfarë tendence për të ekzagjeruar. Sipas intv.al ka ende një mit që të jesh në gjendje të vazhdosh me orë e orë është një arritje.

Një studim i vitit 2005 i publikuar në Journal of “Medicine Seksual” eksploroi temën e gjatësisë mesatare gjinore duke patur 500 çifte (nga Holanda, Mbretëria e Bashkuar, Spanja, Turqia dhe Shtetet e Bashkuara) sa kohë kishin bërë seks për më shumë se katër javë . Seksi u përcaktua si momenti i depërtimit deri në momentin e kulmit të mashkullit.

Kohëzgjatja e çifteve në marrëdhënien seksuale, ishte duke filluar nga 33 sekonda deri në 44 minuta, por mesatarja mbi të gjitha ishte 5.4 minuta.

Sipas studimit, përdorimi i perzevativit nuk kishin ndikim në gjatësinë e seksit. Asnjë komb nuk ishte shumë i ndryshëm nga një tjetër, me përjashtim të dukshëm të Turqisë, ku njeriu mesatar zgjati 3.7 minuta.