SHKENCA E PROVON/ Freddie Mercury, këngëtari më i mirë i të gjitha kohërave – AlpeGossip
SHKENCA E PROVON/ Freddie Mercury, këngëtari më i mirë i të gjitha kohërave

SHKENCA E PROVON/ Freddie Mercury, këngëtari më i mirë i të gjitha kohërave

Nuk ka më argumente se kush e mban kurorën. Është vërtetuar shkencërisht se lideri i Queen, Freddie Mercury ishte këngëtari më i madh i të gjitha kohërave.

Mercury ishte mjeshtër i vërtetë i akordeve të tij vokale.

Janë dëgjuar një sërë teorish rreth asaj çka e bëri zërin e këngëtarit aq të veçantë, si vargu i tij vokal me katër oktave ose se si dhëmbët shtesë i dhanë atij mbivendosje të veçantë, duke i shërbyer për të përmirësuar cilësinë e të kënduarit.

Dhe një grup shkencëtarësh austriakë, çekë dhe suedezë u mblodhën së bashku për të realizuar studimin, i cili u botua në Logopedics Phoniatrics Vocology dhe zbuloi disa fakte interesante rreth njeriut legjendar.

Sipas studimit nëse krahasohet “Crazy Little Thing Called Love” me “We Are the Champions”, pothuajse tingëllon sikur po e këndojnë dy këngëtarë të ndryshëm. Dhe Freddie kishte gamë të jashtëzakonshme, nga bas deri në tenorin më të lartë.

Studiuesit bënë një analizë akustike të zërit Mercury dhe zbuluan se vibratoja e tij ishte vërtet e ndryshme nga ajo e këngëtarëve të operas.

Ata thanë se vibratoja e këngëtarëve të operas qëndron në rreth 5.5 deri në 5.6 Hz. Por vibracioni i liderit të Queen kishte frekuencë shumë më të lartë rreth 7.0 Hz.