STUDIM/ Ja sa herë në javë duhet të bëjnë seks femrat dhe meshkujt – AlpeGossip
STUDIM/ Ja sa herë në javë duhet të bëjnë seks femrat dhe meshkujt

STUDIM/ Ja sa herë në javë duhet të bëjnë seks femrat dhe meshkujt

Benefitet e seksit! Seksi mund të rritë sistemin tuaj imunitar.
Lani duart shpesh, mbajeni gojën tuaj me duar kur të teshtini … ju e dini stërvitjen! Zmbrapsni sistemin tuaj imunitar në veshje të lartë me seancat e seksit dyjavor. Hulumtuesit në Universitetin Wilkes, në Wilkes-Barre, Pensilvani, zbuluan setë pasurit marrëdhënie seksuale një herë ose dy herë në javë nxit sistemin imunitar. Ata gjetën një rritje 30 për qind në imunoglobulina A (IgA) proteinat në njerëz të cilët kishin marrëdhënie seksuale një herë ose dy herë në javë, në krahasim me ata që nuk kanë pasur marrëdhënie seksuale.

Kjo është një nevojë për shëndetin e një njeriu. Meshkujt që kanë seks tre ose më shumë herë në javë e ulin rrezikun e tyre përgjysmë të vuajnë sulm në zemër dhe goditje në tru, sipas hulumtimit të dalë nga Universiteti Queens në Belfast. Përtej kësaj, të paturit marrëdhënie seksuale rregullisht mund të mbrojnë njerëzit kundër kancerit të prostatës. Një sondazh i Institutit Kombëtar të Kancerit të 30.000 burrave të moshës mesatare gjeti se ata që mesatarisht 21 ejakulime në muaj treguan një rrezik 33 për qind më të ulët të kancerit të prostatës sesa ata me 4 deri 7 ejakulime në muaj.

Ajo e ndalon disponimi e keq. Një studim i fundit i publikuar në revistën Fertility dhe Sterilitetin sugjeron ilaqet kundër depresionit selektive reuptake serotonin frenues, i njohur zakonisht si SSRI-të, mund të shkaktojë jo vetëm mosfunksionim seksual në meshkuj (të tilla si vështirësi ejakulimi), por mund të shkaktojnë edhe dëme gjenetike të spermës së tyre. Derisa mjekësia mund të jetë vendimtar për depresion të rëndë, strategjitë si ushtrime, dhe po, seksi i rregullt, kanë qenë sukses duke rritur disponimin për shekuj me radhë.

Ajo mund të bëjë që të dukeni më të rinj dhe të jetoni më gjatë. Hulumtimet e bëra më parë këtë dekadë bënë bujë të mëdha pas gjetjes se të paturit sex disa herë në javë në një bazë të rregullt mund të bëjnë njerëzit të duken 4-7 vjet më të rinj. Studime të tjera kanë treguar se përveq që ju bënë të dukeni më të rinj, gjithashtu mund të bëjë që ju të jetoni më gjatë. Në krye të kësaj, ajo mban organet tuaja në formë të nivelit të lartë.