STUDIMI/ Seksi në shikim të parë mund të çojë në një marrëdhënie më të mirë - AlpeGossip
STUDIMI/ Seksi në shikim të parë mund të çojë në një marrëdhënie më të mirë

STUDIMI/ Seksi në shikim të parë mund të çojë në një marrëdhënie më të mirë

Seksi i shpejtë në fakt ndihmon inicimin e marrëdhënieve më të forta, sipas një studimi të ri të përbashkët nga një ekip i psikologëve izraelitë dhe Departamentit të Klinikës dhe Shkencave Sociale të Universitetit të Rochester.

“Seksi mund të vendosë skenën për thellimin e lidhjes emocionale midis të huajve”, thotë autori kryesor i studimit, Gurit Birnbaum, një psikolog social dhe profesor i asociuar në IDC Herzliya. “Kjo vlen për burrat dhe gratë. Seksi i motivon qeniet njerëzore për t’u lidhur, pavarësisht nga gjinia, ” transmeton lajmi.net.

Në katër studime, pjesëmarrësit u njohën me një të huaj të seksit të kundërt. Studiuesit zbuluan se tërheqja anonime shkaktoi sjellje që mund të nxisin lidhjen emocionale.

“Megjithëse nxitjet seksuale dhe lidhjet emocionale janë ndjenja të ndryshme, proceset evolucionare dhe shoqërore kanë mundësuar që njerëzit të jenë veçanërisht të prirur për t’u bashkuar romantikisht me partnerët të cilët tërhiqen seksualisht”, thotë bashkëautori Harry Reis, profesor i psikologjisë dhe shkencave dhe inxhinierisë në Universitetin e Rochester.

“Gjatë gjithë historisë njerëzore, lidhja e prindërve në masë të madhe rriti shanset e mbijetesës së fëmijëve,” thotë studimi. “Dëshira seksuale mund të luajë një rol të rëndësishëm në zhvillimin e marrëdhënieve. Është magnetizmi që i mban partnerët së bashku për një kohë të gjatë për një lidhje të fortë. ”