VETËM ME NJË FRUT/ Kështu mund të pastroni arteriet tuaja – AlpeGossip
VETËM ME NJË FRUT/ Kështu mund të pastroni arteriet tuaja

VETËM ME NJË FRUT/ Kështu mund të pastroni arteriet tuaja

Një studim i publikuar në revistën Atherosclerosis konfirmon se ekstrakti i shegës mund të parandalojë dhe / ose të ndryshojë patologjinë primare që shoqërohet me vdekshmërinë kardiake.Minve me një ndjeshmëri gjenetike ndaj bllokimeve spontane të arteries koronare iu dhanë ekstrakt shege nëpërmjet ujit të tyre të pijshëm për dy javë, duke filluar nga tre javë.

Përkundër faktit që trajtimi i shegës në fakt rriti nivelet e kolesterolit të shoqëruar me grimca me madhësi shumë të ulët të lipoproteinës, trajtimi reduktoi të dyja pllakat aterosklerotike në sinusin aortal (hapja e dilatuar mbi valvulën aortale) dhe uli proporcionin e arterieve koronare me pllakat aterosklerotike.

Veçanërisht, studiuesit gjetën gjithashtu që trajtimi i ekstraktit të shegës rezultoi i dobishëm në këto aspekte:

– Zvogëlon nivelet e stresit
– Reduktimi i akumulimit të lipideve në muskujt e zemrës
– Infiltrimi i zvogëluar i makrofagut në muskujt e zemrës
– Nivelet e zvogëluara të proteinave 1 të monociteve dhe fibrozës në miokard
– Reduktimi i zgjerimit të zemrës
– Anomalitë e zvogëluara të EKG.