MËSOJENI NJËHERË E MIRË/ Këto janë vajzat më të pëlqyera nga meshkujt – AlpeGossip
MËSOJENI NJËHERË E MIRË/ Këto janë vajzat më të pëlqyera nga meshkujt

MËSOJENI NJËHERË E MIRË/ Këto janë vajzat më të pëlqyera nga meshkujt

Tendenca e fundit e rrjeteve sociale për të publikuar foto pa make up, në fakt nuk është se ka lindur pa baza. Nga të dhënat e një studimi të fundit amerikan, ky trend është konsideruar edhe më i pëlqyer nga meshkujt. Këtyre të fundit, femrat natyrale u duken më atraktive, kështu që, nëse lodhesh çdo ditë para pasqyrës për të bërë sa më shumë përshtypje, duhet të heqësh dorë – është e kotë.

Selfie pa make-up është një përpjekje gjithmonë në rritje, e cila po funksionon. Nuk ka rëndësi si nisi ky trend i ri i rrjeteve sociale, por ajo çka është vënë re nga studimi, është fakti që meshkujve po u pëlqejnë gjithmonë e më shumë vajzat pa grim. Psikologët e “Bangor University” dhe “New York University” kanë zbuluar se tualeti i shton fare pak pikë pamjes së femrave. E kundërta ndodh, nëse ato paraqiten natyrale në sytë e meshkujve.

Fotografitë e 44 femrave, me moshë nga 18 deri në 22 vjeç, me dhe pa tualet, iu dhanë një grupi prej 70 studentësh, meshkuj edhe femra, duke iu kërkuar që të jepnin vlerësimin e tyre, nga 1 deri në 8. Rezultatet zbuluan se prania ose jo e tualetit luante një rol rreth 2 për qind nga gjykimi kompleks mbi pamjen e vajzave. 70 për qind e të pyeturve vlerësonin tiparet dhe karakteristikat e vajzave të fotografuara pa tualet.

Megjithatë, studiuesit pranojnë se bota grim e femrave është një sfidë e humbur, por ajo që këshillojnë ata ka të bëjë me teprinë e pudrës, buzëkuqit, apo nxirjes së syve. Në dukje, çdo përbërës magjik i make up-it të femrave është pushtet më vete, pranojnë studiuesit.