10 pajisjet e kuzhinës që duhet t’i keni me patjetër – AlpeGossip
10 pajisjet e kuzhinës që duhet t’i keni me patjetër

10 pajisjet e kuzhinës që duhet t’i keni me patjetër

Të gjitha pajisjet e gatimit të kuzhinës i mbajmë në rregull në një sirtar me ndarjet e veta (Sikur të ishte kështu gjithmonë!). Por, sidoqoftë sirtari juaj, duhet të dini që të gjitha pajisjet që keni në të janë të nevojshme dhe përdoren rëndom. Mjafton të dini se çfarë ju duhet ekzaktësisht. Shefi i njohur i bonapettite.com, Jeremy Fox, tregon se çfarë pajisjesh duhen me patjetër në kuzhinë.

1. Një thikë e gjatë më dhëmbë
Për prerje të pastër (pa thërrime) të bukës, sanduiçëve me djathë dhe domate të pjekura mirë.

2. Fshirëse e hollë
E dezinjuar për të mos lënë ngjitje në fund të tiganit dhe për të arritur skajet kur fshihet mielli kur bëjmë roux përshembull (miell i skuqur në yndyrë për të trashur supat, salcat etj.).

3. Kruese plastike
E shpejtë dhe efikase për të hequr brumin nga tavolina e punës.

4. Thikë e shkurtër me dhëmbë
Provojeni për të hequr lëkurën e domateve dhe shihni rezultatin.

5. Pickatore ushqimi
Mjaft e dobishme për të nxjerrë degët e bimëve nga gatimi apo për të ngritur një fileto peshku për të parë nëse është gatuar siç duhet.

6. Spatula e vogël e gjatë
Ndihmon për të kthyer ushqime në tigan si kërpudhat, për të shpërndarë gjalpin apo kremin tek kekët e vegjël.

7. Thikë e vogël me sqep
E mirë për punë parapërgatitore si pastrimi i majave të karrotave, pastrimi i perimeve dhe qërimi i mollave apo dardhave.

8. Tester për kekë
Jo vetëm për kekë! Ju tregojnë edhe kur perimet janë mjaftueshëm të butë.

9. Thika e shefit
Kjo është “kali” juaj i punës. Shpenzoni për një të cilën e ndjeni mirë në duart tuaj.

10. Mprehëse thike çeliku
Mpriheni thikën përpara se ta përdorni, do të mbaroni shumë shpejt punë dhe pa mund.