AKUZOHET DUA LIPA/ Grupi i njohur e padit për shkelje të… – AlpeGossip
AKUZOHET DUA LIPA/ Grupi i njohur e padit për shkelje të…

AKUZOHET DUA LIPA/ Grupi i njohur e padit për shkelje të…

Një grup reggae, “Artikal Sound System” ka ngritur një padi për shkelje të të drejtave të autorit kundër këngëtares së famshme shqiptare, Dua Lipa, pasi ajo thuhet se ka kopjuar këngën e tyre për hitin “Levitating”.

“Artikal Sound System” pretendon se kënga “Levitating”, është një ripjesë e drejtpërdrejtë e këngës së tyre “Live Your Life”.

Kënga u publikua në vitin 2017 dhe në padi thuhet se skuadra e Lipa-s e dëgjoi këngën e tyre në vitin 2020 dhe kopjoi në mënyrë flagrante melodinë gjatë shkrimit të këngës. Padia gjithashtu emëroi ‘Warner Records’ dhe disa të tjerë si të paditur dhe kërkon të ardhurat e bëra nga “Levitating” përveç dëmeve. Grupi deklaroi se:

Duke pasur parasysh shkallën e ngjashmërisë, ka shumë pak gjasa që “Levitating” të jetë krijuar në mënyrë të pavarur.

Megjithatë, komentuesit në mediat sociale i janë përgjigjur padisë dhe besojnë se këngët tingëllojnë të ngjashme, por nuk është e njëjta këngë.

VIDEO