ALARM I KUQ/ Seksi oral shkakton kancer (FOTO) – AlpeGossip
ALARM I KUQ/ Seksi oral shkakton kancer (FOTO)

ALARM I KUQ/ Seksi oral shkakton kancer (FOTO)

Të gjithë e dimë që seksi i pambrojtur sjell shumë risqe të mëdha dhe ngren alarmin për sëmundje të pashërueshme. Ekspertët kanë zbuluar se seksi oral rrit shanset e kancerit të gojës.

A ekizston diçka e tillë? Me siguri këtë pyetje po mendoni!

Ashtu si herpes dhe gonorrhera, virusi HPV mund të kalojë nga organet gjenitale në gojë përmes seksit oral. HPV është një sëmundje seksualisht e transmetueshme që prek gjysmën e personave që janë aktiv seksualisht.

Disa lloje HPV, në fakt janë më të rrezikshme se të tjerët, pasi ato mund të rrisin rrezikun e kancerit të zgavrës orofaringeale. Numri i individëve të diagnostikuar me kancer të faringut që shoqërohet me infeksionin HPV është vazhdimisht në rritje.

Kanceri i zgavrës oropharyngeal është më shumë se dy herë më i zakonshëm tek meshkujt në krahasim me gratë. Kjo kryesisht ndikon në bajamet dhe të gjuhës dhe është e ndryshme nga kanceri i zgavrën në gojë, që prek buzët, mishrat, sipërfaqja e gjuhës.

Ekspertët theksojnë se, si me çdo lloj kanceri, diagnoza e hershme rrit mundësinë për mbijetesë. Pra, nëse pacienti identifikon simptomat, është me rëndësi që të kontaktoni një specialist sa më shpejt që të jetë e mundur.