“CILAT JANË…”/ Pyetjet që duhet t’i bëni partnerit para se të martoheni! – AlpeGossip
“CILAT JANË…”/ Pyetjet që duhet t’i bëni partnerit para se të martoheni!

“CILAT JANË…”/ Pyetjet që duhet t’i bëni partnerit para se të martoheni!

Kur mendojmë për të gjetur dikë, për të rënë në dashuri, rrallë na pëlqen të mendojmë për një nga rezultatet e mundshme të martesës, divorcin. Divorci është, për fat të keq, një pjesë e disa marrëdhënieve. Bërja e pyetjeve të duhura mund të jetë një fillim i mbarë për jetën martesore dhe do t’ju ndihmojë të mbani larg divorcin. Por cilat janë këto pyetje?!

Cilat janë objektivat e tua financiare dhe si mund të përpiqemi t’i arrijmë ato?

Para së gjithash, duhet të flisni për paratë. Paratë janë burimi numër një i stresit të marrëdhënieve midis çifteve, kështu që është thelbësore. Të pyesësh për qëllimet financiare është shumë pozitive për një lidhje afatgjate.

Si mund të të ndihmoj kur je i stresuar?

Një nga gjërat më të mira që mund të bëni për partnerin tuaj është të mësoni se si ta ndihmoni kur është i rënduar. Disa njerëz kanë nevojë për siguri, të tjerë kanë nevojë për hapësirë, të tjerë kanë nevojë për një bisedë të shpejtë, të gjithë janë të ndryshëm. Por kur jemi në të vërtetë të stresuar dhe duke luftuar, mund të mos jemi në gjendje t’i komunikojmë plotësisht këto nevoja. Përcaktimi i asaj që ju nevojitet paraprakisht do të thotë që ju dhe partneri juaj jeni në gjendje të ndihmoni njëri-tjetrin dhe të përballeni me stresin kur ai lind.

Dëshironi fëmijë?

Ndërsa duhet patjetër të diskutoni nëse të dy dëshironi apo jo të keni fëmijë, duhet gjithashtu të keni një bisedë më të gjerë. Përpjekja për të mbetur shtatzënë mund të jetë shkatërruese në një marrëdhënie. Edhe pse mendimet tuaja mund të ndryshojnë me kalimin e kohës, kur dhe nëse jeni në të vërtetë në atë pozicion, duke folur herët mund të siguroheni që po hyni në situatë si ekip.

Cilat janë pritshmëritë tuaja rreth kujdesit për fëmijët dhe prindërimit?

Nëse të dy jeni të vendosur të dëshironi fëmijë dhe shumë, shkëlqyeshëm! Pyetja tjetër që duhet bërë është se si t’i rrisni ato. Gjithashtu, diskutoni se si është rritur secili partner dhe çfarë pëlqen dhe çfarë nuk pëlqen teksa kujton fëmijërinë.