E PABESUESHME/ Ja çfarë po i shkakton spermës tuaj ajri i ndotur – AlpeGossip
E PABESUESHME/ Ja çfarë po i shkakton spermës tuaj ajri i ndotur

E PABESUESHME/ Ja çfarë po i shkakton spermës tuaj ajri i ndotur

Frymëmarrja në ajër të ndotur mund të dëmtojë pjellorinë e burrave duke ulur sasinë e spermës që prodhojnë.
Testet mbi minj treguan se ata që ishin të ekspozuar ndaj ajrit toksik kishin spermë me kualitet më të ulët, në krahasim me ata që kishin thithur ajrin e pastër që nga lindja, transmeton lajmi.net.

Studimi shihte grimcat (PM), grimca të vogla që depërtojnë thellë në mushkëri dhe hyjnë në rrjedhën e gjakut.

Hulumtimi shton provat në rritje kundër ndotjes së ajrit dhe efektin e saj në shëndetin tonë, duke përfshirë sistemet riprodhuese dhe të frymëmarrjes.

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) vlerëson se 15 përqind e popullsisë globale ka vështirësi në fertilitet.

Infertiliteti mashkullor përbën rreth gjysmën e problemeve shëndetësore, sipas vlerësimeve globale.