E RËNDËSISHME TA DINI/ Pse nuk duhet të flini kurrë me flokët e kapura bisht, shkenca jep arsyet – AlpeGossip
E RËNDËSISHME TA DINI/ Pse nuk duhet të flini kurrë me flokët e kapura bisht, shkenca jep arsyet

E RËNDËSISHME TA DINI/ Pse nuk duhet të flini kurrë me flokët e kapura bisht, shkenca jep arsyet

Është e vështirë të vazhdosh me të gjitha rregullat e mira të bukurisë! Midis heqjes së make up-it para se të flini, pastrimit të fytyrës apo përdorimi i jastëkëve të mëndafshit në vend të atyre të pambukut, për të mos shkaktuar rrudha në lëkurë, janë të gjitha sugjerime të vlefshme për të gjitha ju vajza! Por, ka diçka që mund t’ju shpëtojë lehtësisht dhe ju nuk i kushtoni ndoshta rëndësinë e duhur! Flokët e kapura teksa flini…Kjo harresë mund të jetë e dëmshme për shëndetin e kokës sonë!

Pavarësisht nga lloji apo gjatësia e flokëve, nuk duhet të flini kurrë me një tufë flokësh të kapura gjatë natës. Nëse ndodh një herë në të rrallë është në rregull, por nëse flokët tuaj tërhiqen mbrapa çdo natë për shumë muaj, mund të shfaqen probleme serioze, siç është tërheqja e alopecisë.

Gjumi me flokët shumë të shtrënguara në kokë, mund të shkaktojë humbje të tyre dhe tullacllëk, sipas ekspertëve dhe dermatologëve.

Çfarë është alopecia tërheqëse?

Modelet e flokëve që më së shpeshti shkaktojnë alopeci tërheqëse janë bishtalecat, gypat me fije floku ose shirita shumë të ngushtë dhe çdo model tjetër që bën presion në rrënjën e flokëve.

Rreziku i tërheqjes së alopecisë rritet më tej nëse këto modele kombinohen me kimikate të ndryshme të përdorura në flokë. Në fakt, alopecia tërheqëse është një formë që vjen nga tensioni i përsëritur ose ndikimi në gjëndrën e flokëve. Humbja e flokëve ndodh kryesisht në zonën e përparme ose të përkohshme, por mund të ndodhë kudo në skalp.

Kur flokët mbeten në tërheqje për një kohë të gjatë, rreth folikulit krijohet një proces inflamator, i cili nëse zgjatet me kalimin e kohës, gjëndrat kapilare bëhen më të vogla dhe bien në densitet. Për fat të mirë, në rastet kur problemi është shfaqur tashmë, kjo e fundit është plotësisht e kurueshme.

Në shumicën e rasteve, flokët mund të rriten përsëri, megjithatë do të marrë kohë si proces. Ndërkohë, mbajini gjithmonë flokët tuaj të lirshëm kur flini, për të shmangur rreziqet.