KUJDES/ Gratë e dobëta janë më të rrezikuara nga menopauza e parakohshme – AlpeGossip
KUJDES/ Gratë e dobëta janë më të rrezikuara nga menopauza e parakohshme

KUJDES/ Gratë e dobëta janë më të rrezikuara nga menopauza e parakohshme

Gratë e dobëta kanë më shumë gjasa të përjetojnë një menopauzë të hershme, thonë hulumtimet e fundit. Ato që janë nën peshë kanë një rrezik 30 për qind më të lartë të goditjes së menopauzës para se të jenë 45 vjeç.

Studimi i 80.000 grave gjithashtu zbuloi se rreziku trefishohej nëse ato ishin nënpeshë dhe humbën një kg e gjysmë në tre raste të veçanta.

Një teori është se gratë e dobëta kanë nivele më të ulta të estrogjenit të hormoneve seksuale, që prodhohet nga indet e yndyrës.