E ZBULUAM SEKRETIN/ Shikimi i gjokseve është një nga mënyrat që meshkujt të jetojnë më gjatë – AlpeGossip
E ZBULUAM SEKRETIN/ Shikimi i gjokseve është një nga mënyrat që meshkujt të jetojnë më gjatë

E ZBULUAM SEKRETIN/ Shikimi i gjokseve është një nga mënyrat që meshkujt të jetojnë më gjatë

Është sekreti që ne të gjithë po përpiqemi ta gjejmë  si të jetojmë jetë të gjatë dhe të lumtur.
Shkenca ka gjetur çelësin e suksesit për burrat.

Arsyeja pse gratë jetojnë më shumë se meshkujt është gjenetika, sipas Daily Medical Daily. Gratë kanë dy kromozome X, të cilat u japin atyre një rezervë nëse ndodh një mutacion.

Faktorët e jetesës mund të ndikojnë gjithashtu sa gjatë do të jetojë një person.

Megjithatë, shkenca po thotë se edhe shikimi i gjokseve mund të zgjasë jetën e burrave, duke i bërë kështu ata të mendojnë pozitivisht.

Një studim i vitit 2012, i botuar në Arkivat e Mjekësisë së Brendshme, vështroi efektet që shikimi i gjokseve kishte në shëndetin e meshkujve.

Pas një viti, të menduarit pozitiv kishte një efekt të fuqishëm në aspektin shëndetësor.

E njëjta gjë ndodhte me njerëzit me tension të lartë, që u përfshin në studim.

Sidoqoftë, disa nga mënyrat e tjera për t’ia zgjatur jetën vetës meshkujt përfshinin marrëdhëniet e shpeshta seksuale, të martuarit, të krijuarit një familje dhe të qenit përgjegjës.