Gabimet që e bëhen gjithmonë sa herë që lahni rrobat e bardha – AlpeGossip
Gabimet që e bëhen gjithmonë sa herë që lahni rrobat e bardha

Gabimet që e bëhen gjithmonë sa herë që lahni rrobat e bardha

Është një gabim i përbashkët që e bëjmë të gjithë, por është tërësisht në dëm të tyre. Çfarë është?
Të lash rroba të bardha është gjëja më e thjeshtë që mund të bësh apo jo? Nuk është nevoja të ndash ngjyrat, është shumë e thjeshtë për t’i mbledhur, e di që mund të përdorësh edhe ujin e nxehtë mbi to, por mund të hedhësh është pak zbardhues për t’i bërë ato super të bardha.

Kaq e thjeshtë duket apo jo?

Në fakt, nuk është kaq e thjeshtë dhe e shpejtë. Ka diçka që është vërtet rrezik për rrobat e bardha. Është një gabim i përbashkët që e bëjmë të gjithë, por është tërësisht në dëm të tyre. Ҫfarë është?

“Në kundërshtim me atë që njerëzit besojnë, përdorimi i zbardhuesit në rrobat e bardha, në vend që t’i zbardhë dhe t’u japë atyre shkëlqim, dëmton fibrat, madje shkakton edhe një lloj venitjeje, gati në të verdhë”, – thotë Mary Johnson, themeluese e “Tide & Downy”.

Kështu, nëse nuk mund të përdorësh zbardhues, ҫfarë mund të bësh?

Për t’i larë rrobat në mënyrën e duhur, Mary sugjeron hapat e mëposhtëm:

▪ Një detergjent specifik për të larguar njollat dhe për zbardhje në nivele të larta. Eliminimi i papastërtive dhe yndyrave në maksimum i bën rrobat më të bardha.

▪ Kombino tabletat zbardhuese me një zbardhues të oksigjenuar, i cili është i sigurt për të gjitha llojet e pëlhurave, si dhe për pastrim të rrobave të bardha në thellësi.

▪ Gjithmonë bëj kujdes me materialet e ndryshme me ngjyrë të bardhë. Përdorimi i zbardhuesit në disa materiale mund të jetë vërtet shkatërrues.