GJUAJNË AKOMA ME SHIGJETA/ Ja si jeton fisi më i rrezikuar në botë (FOTO) – AlpeGossip
GJUAJNË AKOMA ME SHIGJETA/ Ja si jeton fisi më i rrezikuar në botë (FOTO)

GJUAJNË AKOMA ME SHIGJETA/ Ja si jeton fisi më i rrezikuar në botë (FOTO)

Këto foto kaq befasuese tregojnë se si është jeta e një fisi thellë në Amazonë. Fisi Guaja jeton në Brazil, në pjesën lindore të xhunglës së Amazonës.

Ata janë etiketuar edhe si fisi më i rrezikuar në botë, për shkak se prerjet e pyjeve dhe gjuetia po i ekspozon gjithmonë e më shumë ndaj rrezikut.

Mendohet se fisi Guaja ka të paktën 600 anëtarë, 100 prej tyre deri më tani nuk kanë pasur asnjë kontakt me botën e jashtme.

Fotot e rralla të këtij fisi janë publikuar nga revista National Geographic.

Ata jetojnë në harmoni të plotë me xhunglën. Shumica e familjeve adoptojnë kafshë të egra si kafshë shtëpiake, madje gratë i ushqejnë me gji derisa të rriten plotësisht.

Ata gjuajnë akoma me shigjeta dhe mbledhi arra dhe majtë të egër për ushqim.

Fisi ushqehet me mishin e armadilove dhe janë vazhdimisht në lëvizje pasi zjarret dhe prerja e pyjeve u rrezikon jetën.