“HIPERHIDROZA”/ Këto janë 6 shkaqet e djersitjes së duarve – AlpeGossip
“HIPERHIDROZA”/ Këto janë 6 shkaqet e djersitjes së duarve

“HIPERHIDROZA”/ Këto janë 6 shkaqet e djersitjes së duarve

Për 1% deri në 2% të popullatës që kanë hiperhidrozë, megjithatë, gjëndrat e djersës nuk mbyllen. Ata djersin edhe kur rrethanat nuk e kërkojnë: kur edhe janë në ajër të kondicionuar, ose ndërsa janë ulur duke parë televizor.

Shkaqet e hiperhidrozës varen nga lloji i djersitjes. Shumicën e kohës, djersitja e tepruar është e padëmshme.

Në disa raste, mjekët nuk e dinë se përse njerëzit po djersitin shumë. Në raste të tjera, shkaku i hipërhidrozës mund të jetë një gjendje mjekësore që nuk duhet mënjanuar.

Megjithatë, uebsajti zyrtar i NIVEA-s ka arritur të identifikojë 6 shkaqet kryesore që shkaktojnë djersitjen e tepërt të pëllëmbëve të dorës:

  1. Situatat e sikletshme dhe stresuese
  2. Ambientet e nxehta
  3. Dieta e dobët
  4. Pirja e duhanit
  5. Mos-balanci hormonal.