INSPIRUAR NGA CIRKU I VITEVE 55/ Dior prezanton koleksionin e ri për 2019 dhe është një dashuri (FOTO) – AlpeGossip
INSPIRUAR NGA CIRKU I VITEVE 55/ Dior prezanton koleksionin e ri për 2019 dhe është një dashuri (FOTO)

INSPIRUAR NGA CIRKU I VITEVE 55/ Dior prezanton koleksionin e ri për 2019 dhe është një dashuri (FOTO)

Koleksioni i modës së Dior Spring 2019 u realiizuar nën inspirimin e  shfaqes “Paris Cirque d’Hiver circa 1955”.

Dizenjuesja  Maria Grazia Chiuri fitoi frymëzim nga cirku, një temë që vetë Christian Dior, si dhe drejtori kreativ i Dior-it, Xhon Galliano e adhuronin.

Chiuri përdori elemente tradicionale të cirkut si pantallona të frymëzuara me xhaketa të brokadës, pantofla  të ngushta dhe kapele akrobati. Duke përdorur një stil të butë dhe të sofistikuar.

Chiuri përdori gjithashtu ndikime moderne, si puna topat e thurura dhe fundet me  ngjyra të ndezura.

Mbajtja e fokusit të saj ishte tek gratë artiste dhe krijuese, Chiuri punësoi cirkun e të gjitha femrave “Mimbre” për të performuar gjatë shfaqjes.