JAVA E MODËS NË PARIS/ Louis Vuitton një mozaik kulturash në koleksionin e ri (FOTO) – AlpeGossip
JAVA E MODËS NË PARIS/ Louis Vuitton një mozaik kulturash në koleksionin e ri (FOTO)

JAVA E MODËS NË PARIS/ Louis Vuitton një mozaik kulturash në koleksionin e ri (FOTO)

Nicolas Ghesquière ka menduar për vijën që ndan botën digjitale dhe ato reale. Sot në shfaqjen përfundimtare të koleksioneve të vjeshtës, ai e hodhi syrin në rrugë. Ai e quajti koleksionin e tij të ri Louis Vuitton “gjeologjik”. Vendndodhja që ai kishte në mendje ishte Beaubourg, qendra e famshme Pompidou të cilin ai e përshkroi si një një vend ku shprehja është e lirë.

Ideja për këtë koleksion ishte rikrijimi i atyre “fiseve” ose nënkulturave të ndryshme.Ghesquière dukej se e pëlqente këtë koleksion, të cilin ai tha se u bashkua në një mënyrë shumë fluide: “Kur arrita, pyetja ishte: A është Louis Vuitton vetëm për bazat?

Modelet e përcollën perimetrin, me skelet metalik dhe punimet e brendshme të pikturuara me ngjyra primare, në çizme të sheshta ose në këpucë të dantella të burrave të trasha, veshjet e tyre si një mozaik i ngjeshur me printime, lëkure.