JO MË EDUKIM FIZIK/ Drejtori i shkollës thyen rregullat, kërcen me nxënësit (VIDEO) - AlpeGossip
JO MË EDUKIM FIZIK/ Drejtori i shkollës thyen rregullat, kërcen me nxënësit (VIDEO)

JO MË EDUKIM FIZIK/ Drejtori i shkollës thyen rregullat, kërcen me nxënësit (VIDEO)

Drejtori i një shkolle fillore në veri të Kinës, ka vendosur që të braktisë ushtrimet e zakonnshme të edukimit fizik të propozuara nga qeveria.

Këto ushtrime, ai ka vendosur që ti zëvendësojë me një kërcim në grup.

Çdo mëngjes, mësuesi dhe drejtori Zhang Pengfei, i shkollës ‘Xi Guan’, në kontenë e Linyi, në provincën e Shanxi, e nis ditën me kërcim.

Kërcimi quhet “guibu”, ose “hapat e fantazmës”, të frymëzuar nga kërcimi modern. Sipas tij ky kërcim ndikon pozitivisht tek nxënësit, pasi i bën ata më të aftë dhe të shëndetshëm.

Më poshtë ndiqni videon të kthyer tashmë virale në rrje