KINI KUJDES/ Ky është medikamenti që po merr shumë jetë njerëzish – AlpeGossip
KINI KUJDES/ Ky është medikamenti që po merr shumë jetë njerëzish

KINI KUJDES/ Ky është medikamenti që po merr shumë jetë njerëzish

Kur njerëzit dëgjojnë fjalën varësi, zakonisht iu shkon mendja tek gjërat siç janë mariuana, kokaina, heroina, alkooli etj.

Por, varësia përkufizohet si “nevojë e pandreqshme dhe përdorimi i substancës formuese të zakonit”.

Një problem, i cili është në rritje edhe në ShBA, është edhe abuzimi i substancave narkotike, si dhe abuzimi me medikamente.

Tramadol, një lehtësues dhimbjesh që është i ngjashëm me morfinën, po cilësohet si jashtëzakonisht problematik.

Sipas Shoqërisë Amerikane Varësisë Mjekësore, në vitin 2016 kishte mbi 2 milionë amerikanë të moshës 12 vjeç e lart që kishin një çrregullim abuzimi me substanca që përfshin ilaçe kundër kancerit.

Megjithëse jo të gjitha vdekjet e shkaktuara nga medikamenti janë ndjekur me kujdes, në vitin 2017 u shkaktuan 2 milionë vdekje.