Kjo është mosha kur femrat provojnë kënaqësitë maksimale gjatë marrëdhënieve intime – AlpeGossip
Kjo është mosha kur femrat provojnë kënaqësitë maksimale gjatë marrëdhënieve intime

Kjo është mosha kur femrat provojnë kënaqësitë maksimale gjatë marrëdhënieve intime

Kur bëhet fjalë për seksin, njerëzit mendojnë se të jesh në të njëzetat është bonus. Mirëpo ky nuk është rasti për gratë, veçanarisht nëse bëhet fjalë për orgazmën.

Sipas një studimi nga “Natyral Cycles”, ku tregohen sekretet e femrave në dhomën e gjumit, sa më e madhe në moshë të jesh, aq më shumë të fuqishme do të jenë orgazmat që do të përjetohen.545

Konkretisht, seksi perfekt përjetohet nga gratë mbi moshën 36 vjeç. Gratë mbi moshën 30 vjeç në studim, shfaqeshin plot vetëbesim dhe të lumtura për format e tyre trupore dhe shpeheshin se tashmë e shijojnë seksin më shumë. Ndaj duket se të përqafosh të 30-tat, nuk qenka edhe aq keq, si dhe mos harro: orgazma është një eksperiencë eksituese, një ndjenjë pushtuese që duhet provuar.

Kënaqësia seksuale është një pjesë e rëndësishme e mirëqënies emocionale dhe fizike, e cila ndikon në përmirësimin e gjumit, uljen e stresit, forcimin e sistemit imunitar etj. Gjatë një orgazme zemra rreh më shumë, frymëmarrja dhe qarkullimi i gjakut rriten, ndërsa tensoni seksual çlirohet nëpërmjet kontaktimit të muskujve gjenitalë.