Konsumoni alkool/ Zbuloni se çfarë ndodh në trupin tuaj – AlpeGossip
Konsumoni alkool/  Zbuloni se çfarë ndodh në trupin tuaj

Konsumoni alkool/ Zbuloni se çfarë ndodh në trupin tuaj

Bëhet e ditur gjatë një studim global, ku në përfundimet e tij tregohet se as gota e verës që konsiderohej e mirë për organizimin nuk është në fakt e shëndetshme.

Sipas, hulumtimit të Lancet, ka bërë të ditur se çdo lloj alkooli rrezikon shëndetin, rrit mundësitë për sëmundjet e zemrës dhe kancerit.

Po ta mendojmë, sa do të jetë rrezikshmëria e konsumimit të alkoolit?

 

Mirëpo studimi i ka shikuar në disa nivele të alkoolit dhe efektet e tyre shëndetësore në 195 shtete përfshirë Britaninë e Madhe mes viteve 1990 dhe 2016.

Gjatë analizimit e të dhënave prej 15 deri 95 vjet, hulumtuesit kanë krahasuar konsumuesit dhe vdekjet e atyre që kanë pirë dhe atyre që nuk kanë pirë alkool.

Në përfundim, ata kanë dalë me gjetje që tregojnë se nga 100,000 jo pirës, 914 kishin zhvilluar probleme shëndetësore të lidhura me alkoolin e konsumuar në forma të ndryshme, qoftë përmes ushqimeve.