Shkencëtarët thanë se tostierët, përveç qirinjave aromatike, shporetëve me djegie druri mund të krijojnë ndotje kur njerëzit gatuajnë dhe pastrojnë brenda shtëpive të tyre.
Një studim nga Universiteti i Teksasit në Austin zbuloi se tostierët lëshojnë grimcat toksike në ajër që nga momenti kur ndezet, njoftoi Sunday Times.
Mënyra më e sigurt për të bërë ushqimin e mëngjesit është të lejoni që buka të bëhet një ngjyrë kafe e lehtë, thanë ekspertët.
Duke folur në një takim të Shoqatës Amerikane për Avancimin e Shkencës, Marina Vance, kryesuesja e studimit, tha:”Sa herë të bëni tost, tostieri fillon të ngroh mbeturinat në tharësit që kanë mbetur vajrat”.
“Kjo çon në atë që do të konsiderohet niveli i ndotjes së ajrit” shumë i ndotur”në krahasim me standardet e cilësisë së ajrit në natyrë”, përfundoi ajo.