KUJDES/ Këtë ushqim mund ta keni në shtëpi por shkakton kancer – AlpeGossip
KUJDES/ Këtë ushqim mund ta keni në shtëpi por shkakton kancer

KUJDES/ Këtë ushqim mund ta keni në shtëpi por shkakton kancer

Një shëndet i mirë varet dhe nga sasia e ushqimit. Studiuesit kanë llogaritur se çdo 50 gram e mishit të përpunuar, duke u konsumuar çdo ditë, rrit rrezikun e kancerit kolorektal me 18%. Sipas rezultateve të një studimi që është bërë 6 muajt e fundit, 2.600 mijë persona që konsumuan mish zhvilluan kancer të zorrës së trashë. Të gjithë u bënë pjesë e studimit ku konsumonin çdo javë të paktën 21 gram proshutë. Kjo tregon se zhvillimi i kancerit në zorrën e trashë ka lidhje direkte me konsumimin e beikon, po ashtu dhe me mishin e kuq.

Siç thotë Dr Kurt Straif i IARC në njoftimin për shtyp:
“Për një individ, rreziku i zhvillimit të kancerit kolorektal për shkak të konsumit të tyre të mishit të përpunuar mbetet i vogël, por ky rrezik rritet me sasinë e mishit të konsumuar. Nuk ka kontekst për nivelin e rrezikut.”