KUJDES ME STËRVITJEN E TEPËRT/ Ja rreziqet që shkakton në shëndet – AlpeGossip
KUJDES ME STËRVITJEN E TEPËRT/ Ja rreziqet që shkakton në shëndet

KUJDES ME STËRVITJEN E TEPËRT/ Ja rreziqet që shkakton në shëndet

Humbja në peshë për një kohë të gjatë kërkon një çelës kryesor, rritjen e metabolizmit tuaj. Sepse çdo gjë që metabolizmi juaj tret është një humbje peshe, ose atë që nuk e tret e çon në akumulim në formën e dhjamit. Por ushtrimi i tepërt mund të ketë efekt të kundërt.

Kur trupi juaj vendoset nën një stres të lodhjes së tepërt fizike, atëherë ndikohen hormonet.

Këto ndikojnë funksionimin e tiroideve. Estrogjeni, testosteron dhe kortizolit, këto tre hormone ndikojnë drejtpërdrejt tiroiden, gjedhrën mjeshtërore të metabolizmit.

Ushtrimi i tepërt ndikon gjithashtu sistemin endokrin, duke shtuar nivelin e kortizolit, dhe ja ku arritëm sërish te e njëjta pikë.

Prandaj siç e kemi thënë më parë, nëse do të biesh më shumë nga pesha kalon më shumë kohë mes çarçafëve. Është e siguruar.