Ky është njeriu zërin e të cilit e keni dëgjuar çdo herë që Stephen Hawking fliste – AlpeGossip
Ky është njeriu zërin e të cilit e keni dëgjuar çdo herë që Stephen Hawking fliste

Ky është njeriu zërin e të cilit e keni dëgjuar çdo herë që Stephen Hawking fliste

Shumë mendojnë se zëri që nxirrte përmes një kompjuteri, shkencëtari Stephen Hawking ishte vetëm një zë i simuluar.
Por në të vërtetë ky ishte zëri i Dr. Klat, i cili si pjesë e një hulumtimi për ti gjetur një zgjidhje të folurës së Stephen Hawking, ku ai huazoi zërin e tij në dimrin e vitit 1987, shkruan The Guardian

Sa herë që Hawking fliste, keni dëgjuar një nga mbi 300 regjistrime e zërit të Dr. Klat.
Ai priste që Hawking nuk do të jetojë më gjatë se 5 vite, dhe për këtë arsye ai përfundoi në një kohë rekord programin e të folurës ku Hawking e përdori me dekada.

Shkencëtari i famshëm ishte aq i impresionuar sa që ai i dërgoi një ftesë për njeriun i cili i dha atij një zë, por ky takim nuk ndodhi sepse Dr. Klat vdiq nga kanceri.

Gjatë viteve, teknologjia e zërit ka ndryshuar dhe Hawking i ishte ofruar një version më i mirë, madje edhe një që është modifikuar në mënyrë që kjo tingëllon si zëri i tij, por sipas disa dëshmitarëve, ai i refuzoi të gjitha, duke thënë faleminderit, por zëri i mikut tim është zëri im.