“LEDA DHE MJELLMA”/ Zbulimi i jashtëzakonshëm në Pompei (FOTO) – AlpeGossip
“LEDA DHE MJELLMA”/ Zbulimi i jashtëzakonshëm në Pompei (FOTO)

“LEDA DHE MJELLMA”/ Zbulimi i jashtëzakonshëm në Pompei (FOTO)

Piktura e Ledës, mbretëreshës së bukur të Spartës, që ngelet shtatzënë nga Zeus, mbreti i zotëve, i cili vetëm për ta pasur atë u shndërrua në një mjellmë.

Piktura sensuale, e pasur me ngjyra dhe nuanca dhe me një cilësi të lartë është një afresk i madh i gjetur në dhomën e gjumit të një shtëpie në rrugën e Vezuvit. Kjo është mrekullia e fundit e Pompei.

Ky është një zbulim “i jashtëzakonshëm dhe unik” thotë drejtori Arkeologjik Massimo Osanna.