ME SODË BUKE DHE VAJ KOKOSI/ Krijoni këtë skrab, për një lëkurë super të shëndetshme – AlpeGossip
ME SODË BUKE DHE VAJ KOKOSI/ Krijoni këtë skrab, për një lëkurë super të shëndetshme

ME SODË BUKE DHE VAJ KOKOSI/ Krijoni këtë skrab, për një lëkurë super të shëndetshme

Nëse jeni të lodhur nga blerja e produkteve të shtrenjta për lëkurën që ta keni atë sa më të shkëlqyeshme , nuk jeni vetëm. Ka disa përbërës shumë të dëmshëm që përdoren në produktet aktuale të kujdesit të lëkurës, duke përfshirë paraben, ftalat dhe peroksid benzoil, të cilat kanë qenë të lidhura me alergji, kancer, çrregullime neurologjike dhe çështje riprodhuese. Por lajmi i mirë është se në fakt mund të bëni një zgjidhje mahnitëse për kujdesin e lëkurës me disa përbërës të thjeshtë dhe pak kohë. Bëni vetë pastrimin e fytyrës. Mblidhni këto përbërës për të filluar përzierjen e pastrimit tuaj të fytyrës:

Vaj kokosit

Sode buke

Një kavanoz i vogël me një kapak

Një tas për përzierjen dhe lugë

Matni ½ filxhan vaj kokosi dhe ½ filxhan sode buke. Pastaj derdhini në një tas të gjithë përbërësit. Së fundi përziejini  ato së bashku derisa të keni një teksturë të njëtrajstshme.

Së fundi, vendoseni përzierje në një kavanoz qelqi. Pastaj do të përdorni përbërjen kur t’ju duhet të bëni skrab fytyre.  Videoja më poshtë tregon procesit e këtij krijimi të lehtë të pastrimit të fytyrës DIY.