MOS E INJORONI KËTË NGJYRË NË SY/ Mund të jetë shenjë e kancerit të mushkërive – AlpeGossip
MOS E INJORONI KËTË NGJYRË NË SY/ Mund të jetë shenjë e kancerit të mushkërive

MOS E INJORONI KËTË NGJYRË NË SY/ Mund të jetë shenjë e kancerit të mushkërive

Simptomat e kancerit të mushkërive përfshijnë kollitjen e vazhdueshme, humbjen e peshës dhe dhimbje të forta gjoks.

Por, zverdhja e syve mund të jetë gjithashtu një shenjë e kancerit të mushkërive, sipas Shoqatës Amerikane të Kancerit, transmeton lajmi.net.

Është pjesë e një gjendje të njohur si verdhëz, e cila mund të jetë një shenjë se kanceri i mushkërive është përhapur në mëlçi.

Ju gjithashtu mund të vëreni se lëkura juaj ka ndryshuar ngjyrë, ose se urina juaj është pak më e errët sesa zakonisht.

“Shumica e kancereve të mushkërive nuk shkaktojnë ndonjë simptomë derisa ato të jenë përhapur, por disa njerëz me kancer të hershëm të mushkërive kanë simptoma,” tha Shoqata Amerikane e Kancerit.

“Nëse shkoni tek mjeku juaj kur zbuloni simptomat, kanceri juaj mund të diagnostikohet në një fazë më të hershme, kur trajtimi ka më shumë gjasa të jetë efektiv”, deklaroi tutje ajo.