“MUND TË SHKAKTOJË KANCERIN”/ Eksperti paralajmëron për rrjetin “5g” – AlpeGossip
“MUND TË SHKAKTOJË KANCERIN”/ Eksperti paralajmëron për rrjetin “5g”

“MUND TË SHKAKTOJË KANCERIN”/ Eksperti paralajmëron për rrjetin “5g”

Ai mund të vrasë kafshë të egra, t’u japë sëmundjeve të terminalit të njerëzve dhe të shkaktojë ndryshimin e fushës magnetike të Tokës, sipas pretendimeve nga një ekspert i teknologjisë, transmeton lajmi.net.

Arthur Robert Firstenberg është një autor amerikan dhe aktivist në rrezatim dhe shëndetin elektromagnetik.

Ai themeloi grupin e pavarur të fushatës “Task Force Celluar Phone” dhe që nga viti 1996 ai ka argumentuar në botime të shumta se teknologjia “wireless” është e rrezikshme.

Në librin e tij 1997 Microwaving Planet ynë: Ndikimi Mjedisor i Revolucionit Wireless, ai pretendoi se “Industria e telekomunikacionit ka ofruar dëm me teknologjinë e saj që nga viti 1927.”

Ai kohët e fundit ka filluar një peticion ‘online’ që u bën thirrje organizatave botërore, të tilla si OKB, Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) dhe BE për “ndalimin urgjent të zhvillimit të 5G”, e cila do të procedohet këtë vit.

“Po marr raporte nga pjesë të ndryshme të botës që antenat 5G janë duke u ngritur në të gjithë botën dhe njerëzit tashmë janë duke u prekur nga sëmundjet”, deklaroi Firstenberg.

Sipas Firstenberg, rrjeti “wireless” është “i dëmshëm për njerëzit” dhe zhvillimi i gjeneratës së ardhshme është “definuar si një krim” sipas ligjit ndërkombëtar – thotë ai në peticion ‘online’.