PASI T’JU KETË KALUAR GRIPI/ Këto janë objektet që duhet të dizinfektoni menjëherë – AlpeGossip
PASI T’JU KETË KALUAR GRIPI/ Këto janë objektet që duhet të dizinfektoni menjëherë

PASI T’JU KETË KALUAR GRIPI/ Këto janë objektet që duhet të dizinfektoni menjëherë

Në momentin që jemi të sëmurë bakteret që përmban trupi juaj shpesh kalojnë në objekte të tjera të shtëpisë ndaj dhe është mirë që të merrni disa masa pasi gripi të jetë larguar. Objektet që duhet të dizifektoni menjëherë janë këto më poshtë:

Telekomanda e televizorit: Bakteret e virusit mund të jetojnë në këtë sipërfaqe pr 24 orë dhe kështu cdo person që do të preki atë do të infektohet njësoj si ju.

Celulari: është një nga objektet kur cdo ditë mbushet me mikrobi dhe akoma më shumë duhet të keni kujdes kur sëmureni. Fshijeni atë me letra antibakteriale sa më shumë të mundeni.

Furca e dhëmbëve: është një nga vendet më të rrezikshme ku qëndrojnë viruset. Ajo duhet ndërruar menjëherë pasi të shëroheni.

Tualeti: Ndërkohë që jeni në banjo, hidhni një sy përreth: Gripi mund të jetë akoma aty. Pështyma në lavaman, dhe duart e infektuara, prekja e rubinetit dhe tualetit, të gjitha këto bëjnë që virusi të qëndrojë më gjatë.