NDIHENI TË STRESUAR? Ja disa mënyra efektive për ta larguar atë – AlpeGossip
NDIHENI TË STRESUAR? Ja disa mënyra efektive për ta larguar atë

NDIHENI TË STRESUAR? Ja disa mënyra efektive për ta larguar atë

Për fat të mirë përveç ndihmës së specializuar ka edhe mjaft metoda të tjera që na ndihmojnë të reduktojmë stresin.

Të shkruarit

Provoni që sa herë të ndiheni keq të shkruani diku çdo gjë që ju shqetëson. Keni për të vënë re se gjërat që ju shqetësojnë janë aq pak sa që nuk ja vlen fare të mërziteni.

Gatimi

Në përgjithësi njerëzit e stresuar kanë një dëshirë të theksuar për të ngrënë. Ushqimi është një terapi e padiskutueshme dhe akoma më efektive kur gatuhet.

Hobit

Zakonisht njerëzit e stresuar janë ata që nuk kanë një aktivitet të preferuar ose kanë hequr dorë nga ky aktivitet. Pikturoni, kërceni, shkruani! Thjesht bëni diçka që ju pëlqen.

Shpikni diçka

Nuk është e thënë t’jua diktojë dikush. Ju mund të shpikni vetë aktivitetin që ju largon stresin.

Shtendosuni

Shtendosja e muskujve redukton stresin dhe rrit ndjesinë e çlodhjes. Mos hezitoni që sa herë të keni pak minuta kohë t’ja kushtoni vetes.