PAK ORË PARA FINALES/ Eurovizioni ndeshet me reagime të ashpra: Në Izrael po ndërtoni ura përmes muzikës… – AlpeGossip
PAK ORË PARA FINALES/ Eurovizioni ndeshet me reagime të ashpra: Në Izrael po ndërtoni ura përmes muzikës…

PAK ORË PARA FINALES/ Eurovizioni ndeshet me reagime të ashpra: Në Izrael po ndërtoni ura përmes muzikës…

Sot në mbrëmje mbahet nata finale e Eurovizionit në Tel Aviv.

Kryeqyteti i Izraelit prej ditësh ka qeë në qendër të vëmendjes në të gjithë botën.

Pavarësisht se disa vende nuk ishin dakort për zhvillimin e festivalit në këtë vend ,duke kujtuar në shkeljet e të drejtave të njeriut kundër popullit palestinez, mesa duket Eurovizion i ka shërbyer Izraelit për zhvillimin e tij.

Që në ditët e para të provave, shumë vizitorë nga e gjithë bota kanë mbërritur në Izrael, ku dhe kanë gritur nivelet e turizmit. Mirëpo të tjerë kanë reaguar ashpër, duke mbajtur qendrimin e vendosur për shkeljet e të drejtave të njeriut.

‘Thyerja e heshtjes’ është një organizatë që ka bërë thirrje për të gijithë ish-ushtarët që dëshirojnë ta shohë Izraelin të tërhiqet nga territoret palestineze.

‘Ne duam që njerëzit të vijnë që së pari të vijnë dhe të shohin pamjen më të madhe – të gëzojnë Izraelin, të gëzojnë Tel Avivin, por të hapin sytë edhe për faktin se ne zënë miliona njerëz kundër vullnetit të tyre’, tha drejtori i komunikimit të organnizaës për CNN, ‘Për ne, nëse doni të ndërtoni ura përmes muzikës, ju duhet të hiqni murin që po ndërtohet nga profesioni’.