PËR TË MOS PASUR PROBLEME SHËNDETËSORE/ Ja sa gram sheqer duhet të hani në ditë – AlpeGossip
PËR TË MOS PASUR PROBLEME SHËNDETËSORE/ Ja sa gram sheqer duhet të hani në ditë

PËR TË MOS PASUR PROBLEME SHËNDETËSORE/ Ja sa gram sheqer duhet të hani në ditë

Sheqeri është kudo dhe aty ku nuk jua merr mendja. Sheqernat e shtuar në ushqimet e përpunuara janë bërë një çështje aq shqetësuese sa U.S. Departments of Agriculture and Health and Human Services përditëson në një hark kohor prej 5 vitesh, sasinë e sheqerit që duhet të konsumojë një person në ditë.

Qellimi? Sasia e marrë  e sheqerit të jetë jo më shumë se 10% e totalit të kalorive ditore, e kjo  për të parandaluar probleme të mëdha shëndetësore, duke përfshirë sëmundjet e zemrës dhe diabetin. Në një dietë prej 2000 kalorish, duhet të siguroheni që sheqeri të mos i kalojë 50 gram ose 12 lugë çaji.

Por nevoja për kalori ndryshon individualisht. Nëse 50 gramë iu dukën shumë pak, Shoqata Amerikane e Zemrës rekomandon që gratë të konsumojnë jo më shumë se 24 gramë sheqer të shtuar në ditë dhe burrat  jo më shumë se 36 gramë.

Kjo  nuk përfshin sheqernat natyrale në fruta, perime dhe produktet e qumështi. Por çdo gjë tjetër e etiketuar si :koncentrat lëngu frutash, corn syrup, caramel, maltose, maple syrup, dextrose, tapioca, glucose syrups, confectioners sugar, barley malt, molasses, turbinado sugar, galactose, and treacle, është sheqer i shtuar ! pra herës tjetër, mos mendoni se mos ngrënia enjë çokollate, apo ëmbëlsire të vogël , do t;ju shpëtojë ngaSHEQERI I BARDHË INDUSTRIAL! Duhet të tregoheni më të kujdesshëm me regjimin ushqimor, por të mos vuajtur nga problemet që shkaktohen nga “helmi i bardhë”.