PROBLEME ME DREJTËSINË/ Kim Kardashian përfundon në duart e policisë, ja akuza dhe vendimi ndaj saj – AlpeGossip
PROBLEME ME DREJTËSINË/ Kim Kardashian përfundon në duart e policisë, ja akuza dhe vendimi ndaj saj

PROBLEME ME DREJTËSINË/ Kim Kardashian përfundon në duart e policisë, ja akuza dhe vendimi ndaj saj

Kim Kardashian ka rënë në ‘duart e drejtësisë’ pas një postimi në Instagram ku ka promovuar një aset kriptomonedhë që është kritikuar nga kritikët si një skemë e supozuar mashtrimi dhe ilegale.

‘Komisioni i Letrave me Vlerë’, SEC, njoftoi të hënën se ka akuzuar yllin dhe influencuesen e mediave sociale “për reklamimin në mediat sociale të një sigurie të aseteve kripto…pa zbuluar pagesën që ajo mori për promovimin”.

SEC tha se Kim K “u pajtua të zgjidhë akuzat, të paguajë 1.26 milion dollarë gjoba dhe të bashkëpunojë” me hetimin në vazhdim.

Kardashian i pagoi gjobat “pa pranuar apo mohuar gjetjet e SEC”, sipas agjencisë. Ajo gjithashtu ra dakord të mënjanohet nga promovimi i çdo titujsh kripto-aktive për tre vjet.

Kardashian ishte paguar 250,000 dollarë për të postuar një artikull për dhjetëra miliona ndjekësit e saj në Instagram, duke reklamuar kripto argumentet EMAX, monedhën dixhitale që u ofrua për shitje nga EthereumMax.

Postimi i Kardashian përmbante një lidhje me faqen e internetit EthereumMax, e cila ofronte udhëzime për investitorët e mundshëm për të blerë tokenat EMAX,” tha SEC në një deklaratë.

“Ky rast është një kujtesë se, kur të famshëm ose influencues miratojnë mundësi investimi, duke përfshirë letrat me vlerë të aseteve kripto, kjo nuk do të thotë se ato produkte investimi janë të përshtatshme për të gjithë investitorët,” tha kryetari i SEC Gary Gensler.

“Ne inkurajojmë investitorët të marrin në konsideratë rreziqet dhe mundësitë e mundshme të një investimi në dritën e qëllimeve të tyre financiare.”

“Rasti i Kardashian shërben gjithashtu si një kujtesë për të famshmit dhe të tjerët se ligji u kërkon atyre t’i tregojnë publikut se kur dhe sa paguhen për të promovuar investimin në letra me vlerë.”