SËMUNDJET E ZEMRËS/ Ja simptomat që paralajmërojnë se keni probleme – AlpeGossip
SËMUNDJET E ZEMRËS/ Ja simptomat që paralajmërojnë se keni probleme

SËMUNDJET E ZEMRËS/ Ja simptomat që paralajmërojnë se keni probleme

Sipas Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve rreth 610,000 njerëz vdesin nga problemet e zemrës çdo vit.

Burrat dhe gratë janë të prekur nga sëmundjet e zemrës për shkak të arsyeve të ndryshme që lidhen me mënyrën e jeteses. Megjithatë, ka shumë shenja dhe paralajmërime që na informojnë për problemet e zemrës që duhet ti kushtojmë më shumë vëmëndje.

Dhimbja në shpatull: Tek meshkujt mund të jetë vetëm nga njëra anë dhimbja ndërsa për fëmrat dhe nga të dyja. Kjo ndodh sepse dhimbja nga zemra juaj shkon në kurriz ku nervat e trupit tuaj janë të lidhura.

Truri juaj bëhet i hutuar dhe mendon se dhimbja vjen nga krahu dhe shpatulla. Kollitja mund të rrjedhë nga çështje të ndryshme dhe mund të jetë gjithashtu një shenjë e sëmundjes kardiovaskulare.

Kollitja e vazhdueshme në të cilën mund të shihni dhe gjalk shumë e njohur që ka problem me zemrën. Kur zemra juaj nuk po pompon mirë, lëngu nga enët e gjakut rrjedh në indet përreth dhe këmbët tuaja janë vendet më të zakonshme ku mund të ndjeni fryrje për shkak të gravitetit.

Kjo është një simptomë shumë e zakonshme në mesin e pacientëve me sëmundje zemre dhe ju duhet t’i kushtoni vëmendje të veçantë. Disa studime kanë treguar se njerëzit që vuajnë nga ankthi ekstrem në jetën e tyre janë të prirur ndaj sëmundjeve të zemrës. Ankthi mund të shkaktohet nga një mënyrë jetese me shumë problem dhe çrregullime të ndryshme, përfshirë këtu panikun dhe ankthin.