Shihni 4 zakonet e përditshme që dëmtojnë trurin tonë pa e kuptuar – AlpeGossip
Shihni 4 zakonet e përditshme që dëmtojnë trurin tonë pa e kuptuar

Shihni 4 zakonet e përditshme që dëmtojnë trurin tonë pa e kuptuar

Truri është një nga organet më të rëndësishme në trupin e një njeriu. Siç e dimë të gjithë, zakonet tona jetesës ndikojnë në shëndetin e përgjithshëm dhe sipas një studimi disa prej këtyre zakoneve janë të dëmshme dhe mund të ndikojnë në tru.

Këtu janë disa nga zakonet e dëmshme për trurin si dhe disa këshilla praktike se si të shmangen ato për të rritur fuqinë e trurit .

1.Moskonsumimi i vaktit të mëngjesit

Mund të ketë një ndikim negativ në shëndetin e trurit tonë. Të gjithë e kemi dëgjuar se “mëngjesi është vakti më i rëndësishëm i ditës” dhe kërkimet duket se tregojnë se kur bëhet fjalë për shëndetin e trurit, evitimi i mëngjesit nuk është një zakon i mirë.

2.Rrezatimi i valëve të telefonit celular mund të shkaktojë kancer në tru

Ka pasur një debat të vazhdueshëm lidhur me faktin se rrezatimi nga telefonët celularë mund të shkaktojë kancer. Një studim i kryer në vitin 2016 ka zbuluar një lidhje midis rrezatimit të telefonit celular dhe kancerit tek minjtë. Studimi ekspozoi minjtë ndaj rrezatimit të telefonave celularë për 9 orë në ditë për 2 vjet. Studimi gjeti se ka pasur një rritje të rrezikut të tumoreve në tru dhe zemër. Raportet thotë se kjo është e mjaftueshme për të krijuar një lidhje midis përdorimit afatgjatë të telefonave celularë dhe rreziqeve të kancerit.

3.Yndyra e tepërt mund të dëmtojë trurin e shëndetshëm

Të gjithë i dimë rreziqet që sjell yndyra e tepërt në dietat tona. Shkencëtarët kanë zbuluar se ushqimet yndyrore mund të dëmtojnë tepër trurin dhe një studim i kryer nga Programi i Neuroshkencës në Universitetin Vanderbilt ka gjetur se njerëzit të cilët rregullisht konsumojnë ushqime yndyrore kanë mundësi më të larta për të zhvilluar defekte në tru. Ky defekt shkakton vështirësi të trurit për të dërguar sinjale lidhur me dëshirën për të konsumuar ushqim dhe frenimin.

4.Pirja e duhanit

Pirja e duhanit rezulton një zakon i dëmshëm për trurin dhe organet e tjera të trupit tonë. Një ekip hulumtuesish ka gjetur se duhanpirësit kronike përjetojnë një rënie në funksionin e dopaminës në tru. Kjo rënie e dopaminës është një faktor që çon në varësi dhe gjithashtu rrit mundësinë e rikthimit të dëshirës për të tymosur.