Shqiptarët laikë të Ismail Kadaresë/ Gjigandi televiziv dokumentar për shkrimtarin e shquar (VIDEO) – AlpeGossip
Shqiptarët laikë të Ismail Kadaresë/ Gjigandi televiziv dokumentar për shkrimtarin e shquar (VIDEO)

Shqiptarët laikë të Ismail Kadaresë/ Gjigandi televiziv dokumentar për shkrimtarin e shquar (VIDEO)

Kanali i njohur televiziv gjermano-francez “ARTE” i ka kushtuar një hapësirë mjaft të veçantë shkrimtarit të njohur Ismail Kadare ku përmes tij ka prezantuar edhe Shqipërinë.

“Shqipëria, është një vend shumë i lumtur pranë Adriatikut dhe Jonit. Ky vend i vogël ka fshatra të lashta, mesjetare dhe osmane, kështu nis rrëfimi i dokumentarit me kohëzgjatje prej 13 minutash.

Gazetarët kanë udhëtuar në disa qytete që kanë shënjuar jetën e Kadaresë duke u ndalur në vendlindjen e tij Gjirokastër.

Ata vizitojnë shtëpinë e tij të lindjes, rrugicat ku ka ecur, banesën në kryeqytet dhe mjaft vende që kanë shoqëruar jetën e njeriut të madh të letrave.

Më poshtë do të mund të ndiqni materialin e plotë të pregatitur nga kanali kulturor gjermano-francez “ARTE”.