STUDIM/ Konsumimi i katër apo më shumë racione të patateve të skuqura rrezikohen 17% më shumë nga tensioni i lartë – AlpeGossip
STUDIM/ Konsumimi i katër apo më shumë racione të patateve të skuqura rrezikohen 17%  më shumë nga tensioni i lartë

STUDIM/ Konsumimi i katër apo më shumë racione të patateve të skuqura rrezikohen 17% më shumë nga tensioni i lartë

Të konsumoni patate apo patatina rrit rrezikun e tensionit të lartë, thotë një studim i ri.Katër apo më shumë racione në javë të patateve, të pjekura, të ziera apo të skuqura lidhen me rritjen me 11 % të rrezikut krahasuar me më pak se një racion në muaj tek femrat.

Studimi tregon gjithashtu se burrat dhe gratë që konsumojnë 4 ose më shumë racione në javë të patateve të skuqura janë 17% më shumë të rrezikuar nga tensioni i lartë.
Por patatet krokante nuk kanë efekte, thotë studimi i botuar në British Medical Journal. Shkencëtarët kanë vënë re se zëvendësimi i një racioni ditor patate me një racion perimesh pa amidon, ul me 7% rrezikun e tensionit të gjakut. Faji për këtë është Indeksi i glicemisë së lartë tek patatet, pasi lëshon energji më shpejt e për pasojë rrit sheqerin në gjak më shpejt.