SY TË LODHUR NGA PUNA E TEPËRT? Tani ka disa zgjidhje të thjeshta për të shpëtuar – AlpeGossip
SY TË LODHUR NGA PUNA E TEPËRT? Tani ka disa zgjidhje të thjeshta për të shpëtuar

SY TË LODHUR NGA PUNA E TEPËRT? Tani ka disa zgjidhje të thjeshta për të shpëtuar

Djegia dhe kruajtja e syve mund të jenë të pakëndshme dhe e bezdisshme. Për fat të mirë, ky kusht nuk është i zakonshëm dhe ndodh vetëm në rastë kur punoni përpara kompjuterit me shumë se sa duhet.. Pasojat e tyre përfshijnë sy të thatë,  infeksion etj. Megjithëse është e këshillueshme që të shihni një mjek nëse sytë kanë dhimbje ose fillojnë të ndikojnë rëndë në punën e përditshme, zakonisht  mund të trajtohen në shtëpi.

Pika lotësh: Pikat e lotëve janë shumë të dobishme për të lehtësuar djegjen dhe kruajtjen e syve.sytë Disa pika sy lehtësojnë alergjinë dhe skuqjen.

Kompresa të ngrohta dhe të ftohta: Nëse i ndjeni sytë të ngrohtë ose të fryrë, merrni një leckë të pastër, futeni atë në ujë të ftohtë dhe mbajeni mbi sytë e mbyllur. Për kruajtje për shkak të alergjive, provoni të njëjtën gjë duke përdorur ujë të ngrohtë.

Rregulli i 20-20-20: Shpenzimi i tepërt i kohës në kompjuter mund të shkaktojë tendosje të syve, të cilat mund të çojnë në kruajtjen e tyre sidomos gjatë natës. Ndërsa bëni punët tuaja në  kompjuter, ndaluni çdo 20 minuta dhe shikoni në një gjatësi prej 20 këmbësh larg për të paktën 20 sekonda për t’u çlodhur.

Vaj peshku: Suplemente si vaji i peshkut mund të ndihmojë në reduktimin e efekteve të syve të thatë, veçanërisht në njerëzit me rosacea okulare, një gjendje që shkakton inflamimin e qepallave.